بررسی کلی
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا: سرهنگ “اصغر باقریان” در این رابطه گفت: چت در واقع محیطی مجازی است که افراد در آن میتوانند با یکدیگر تبادل نظر کنند. گاهاً برخی افراد نیز به نیات مختلف وارد چترومها میشوند و در موارد بسیاری کلاهبرداران و شیادان در چترومها با نامها و اطلاعات نادرست و جذاب اقدام به برقراری ارتباط با سایر کاربران میکنند و از این طریق دامی برای افراد میگسترند.
رئیس پلیس فتا غرب تهران خطاب به کاربران فضای مجازی گفت: زوجیابی اینترنتی از جمله پدیدههای جدید و در حال گسترش است و جوانان به منظور آشنایی با همسر آینده خود وارد چت میشوند و شیادان از این راه سوءاستفاده کرده و اطلاعات خصوصی آنان را بدست آورده و اقدام به اخاذی میکنند.عدهای دیگر از این کاربران را افراد سودجو و روانپریش تشکیل میدهند و با توجه به اینکه بیشتر کاربران چتروم را افراد ناآشنا به واقعیتهای اجتماعی شامل میشوند ، حضور گستردهای در چتروم دارند و به اغفال جوانان می پردازند.
وی تصریح کرد: استفاده بیش از حد از چتهای اینترنتی نامناسب میتواند منجر به اختلالات روانی درازمدت در افراد شود زیرا هر قدر فاصله بین دنیای واقعی و تخیّلی افراد بیشتر شود، میتواند منجر به افسردگی و بروز اختلالات روانی در افراد شود.
این مقام انتظامی خاطر نشان کرد: برای اینکه بتوانید از چت روم ها استفاده درست را برده و مضراتش گریبان گیر شما نشود توصیه های زیر را جدی بگیرید و به موارد ذیل توجه داشته باشید :
* به وقت نیاز وبه قدر نیاز از چت استفاده کنید.
* به کسی که نمی شناسید هر گزاطلاعات ندهید.
*به راحتی فریب کلمات فریبنده را نخورید؛ چه بسا که دروغ باشند.
* از راه چت به قصد همسر یابی نروید.
* هرگزدر چتهایتان کلمات زشت و خلاف شرع ننویسید.
*رمز ایمیل، وبلاگ ویا سایت خود را به کسی چت نکنید.
منبع:پلیس فتا
قابل ذکر است که فضای مجازی کاملا غیر قابل پیشبینی است و بهتر این هست که در هنگام هم صحبت شدن با کاربران مجازی باور های خود را بر روی حرف ها و مشخصات آن ها متمرکز نکنید.
بدیهیست که کاربران مجازی به راحتی میتوانند شخصیتهای متفاوت از خود نشان دهند و شایان ذکر است که تغییر شخصیت و جنسیت میتواند در فضای مجازی با اهداف مختلفی باشد.
بهتر است برای جلوگیری از سواستفاده کاربران دیگر در چت روم ها به هیچ وجه اطلاعات و مشخصات اصلی خود را فاش نکنید!