استیک غذای محبوب بیشتر کشورهای دنیا است. تکه بزرگی از گوشت گاو که کبابی میشود و با سسهای مختلف آن را سرو میکنند. در این شماره طرز تهیه را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم:
گوشت استیک یک تکه
سیر ۴حبه
قارچ ورقهای ۲۰۰ گرم
پیاز یک عدد
روغن زیتون نصف پیمانه
خامه نصف پیمانه
کره ۳۰گرم
نمک، فلفل، آویشن به میزان لازم
طرز تهیه:
گوشت استیک را با فلفل سیاه، سیر له شده، روغن زیتون طعم دار کنید و در تابه قرار دهید. بهتر است استیکها را داخل چدن سرخ کنید. نیمی از میزان روغن را روی آن بریزید و تابه را به روی آتش بسیار ملایم قرار دهید. بعد از اینکه هر دو طرف گوشت استیک کاملاً پخته و طلایی شد، به آن مقداری نمک اضافه کنید. استیک را باید بسته به ذائقه خودتان آبدار، پخته یا برشته کنید. بنابراین پخت آن زمان مشخصی ندارد.
طرز تهیه سس قارچ:
در یک تابه، پیاز را خلالی خرد کرده و با روغن زیتون تفت دهید. بعد از اینکه پیاز سبک و شیشهای شد، قارچ را در تابه ریخته و به تفت دادن با شعله تند ادامه دهید تا قارچها آب نیندازند. بعد از طلایی شدن قارچ ها، نمک، فلفل سیاه و آویشن و خامه و کره را اضافه کرده و شعله را خاموش کنید. میتوانید به مقدار خیلی کمی جعفری یا ریحان ریز شده تازه به سس اضافه کنید.
گوشت را در ظرف سرو قرار دهید و روی آن را سس قارچ بریزید. دورچین مناسب استیک، پوره سیب زمینی، هویج و بروکلی و سایر سبزیجات بخارپز شده است.
نکاتی در پخت استیک
استیکها انواع مختلفی دارند. مثل استیک دنده، استیک دنده بدون استخوان، استیک با گوشت چرخ کرده، استیک راسته، استیک مغز ران و فیله.
مهم ترین مرحله در پخت استیک برش زدن آن است. معمولا هر تکه استیک ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم وزن دارد و قطر آن به ۲ تا ۴ سانتی متر میرسد. اگر گوشت استیکی را آماده تهیه میکنید قصابها واردند که آن را برایتان چطور برش بزنند اما اگر خودتان میخواهید آن را برش بزنید، باید بدانید که برش های گوشت انواع مختلفی دارد: فیله، راسته، کتف و… که هر کدام مصرف خاصی دارند.
برای تهیه فیله، گوشت را به موازات بافت ماهیچه برش میزنند اما برای تهیه استیک، گوشت را در خلاف جهت بافت ماهیچه برش میدهند. معمولاً استیکها را که در زبان فرانسوی به آن بیفتک میگویند، کبابی کرده یا در روغن سرخ میکنند.
استیکی با ضخامت متوسط و استاندارد، اگر یک تا ۲دقیقه حرارت ببیند آبدار خواهد بود، اگر ۳تا ۵ دقیقه حرارت داده شود متوسط و مغزپخت میشود و اگر ۸تا ۱۰ دقیقه حرارت به آن بدهید، برشته خواهد شد. این البته بسته به میزان جوان یا پیر بودن دام و نوع برش گوشت متفاوت است. خارجیها استیک ضخیم، آبدار و خونی را بیشتر از بقیه انواع استیک میپسندند اما این شیوه پخت با ذائقه ایرانیها چندان جور در نمیآید. ایرانیها استیک مغزپخت را بیشتر میپسندند و میانه خوبی با استیکهای ضخیم ندارند.
منبع:اطلاعات